0724 371 051; 031.426.08.85
·
rnpm@regesta.ro
·
Operator autorizat de către Registrul Național de Publicitate Mobiliară
·
Luni-Vineri: 11:00 – 20:00

Bilet la ordin RNPM

Toate informațiile utile pe care le puteți obține

Ce reprezinta biletul la ordin?

Biletul la ordin reprezintă titlul de credit prin care un emitent se obligă să achite o anumită sumă de bani unui beneficiar la o anumită dată sau la ordinul acestuia, când cere. Totodată, prin emiterea biletului la ordin se pot constitui garanții personale de către terti prin avalizarea titlului. Instituția denumită „aval” este carcterizată prin asumarea (garantarea) executării obligației de plată de către un terț (avalist) față de raportul principal nascut între emitent si beneficiarul biletului la ordin. Acest tip de document, reglementat de Legea nr. 58/1934, se semnează de către ambele părți, beneficiar și debitor.
La data scadentă, prevăzută în biletul la ordin, posesorul biletului la ordin trebuie să introducă la plată acest titlu la banca indicată de debitorul cambial.

În situatia în care biletul la ordin este refuzat la plată de către banca plătitoare, beneficiarul biletului la ordin are dreptul de a cere executarea biletului la ordin, care a devenit titlu executoriu.Conform dispoziíilor art. 61 si art. 106 din Legea nr. 58/1934 si pct. 320 din Norma-cadru nr. 6/1994 privind comerțul făcut de instituțiile de credit cu cambii și bilete la ordin, biletul la ordin are valoarea unui titlu executoriu pentru suma inscrisă pe titlu, împreună cu dobânda (dacă aceasta a fost stipulată), pentru dobânda legală calculată cu începere de la data scadenței, pentru cheltuielile de protest și cheltuielile pentru încunoștințare (notificare), precum și pentru alte cheltuieli justificate.

Beneficiile serviciului Ad Regesta de înscriere a biletului la ordin în RNPM

Biletul la ordin este un înscris sub semnatură privată căruia legea nr. 58/1934 îi conferă caracterul de titlu executoriu și este supus dispozițiilor art. 4 alin. 3 din Legea nr. 297/2018, republicată. Creditorul (beneficiarul biletului la ordin) este îndreptătit să solicite înscrierea biletului la ordin în RNPM, în scopul punerii în executare silită. Dacă ai nevoie să înscrii un bilet la ordin în RNPM, noi te putem ajuta în diferite zone din țară, prin cei 29 de agenți împuterniciți care asigură acoperirea serviciilor pe întreg teritoriul țării. Contactează-ne și ne vom ocupa imediat de biletul la ordin pentru a-l înregistra în RNPM!
Poți solicita serviciile noastre în diferite zone din țară, prin intermediul celor 29 de agenți împuterniciți.
Îți punem la dispoziție o gamă largă de servicii, de la consultantă privind intocmirea formularului de aviz de înscriere , înscrierea in RNPM a avizelor specifice inițiale privind realizarea publicității titlurilor executorii constatate prin înscrisuri sub semnătură privată , precum sunt biletele la ordin sau filele cec. Un bilet la ordin învestit ca titlu executoriu poate fi executat numai după înscrierea în RNPM. Cu ajutorul unui bilet la ordin în RNPM, eviți etapa de judecată și obținerea unei hotărâri judecătorești.
Echipa noastră îți oferă consultanță pe toată durata procesului de înscriere a biletului la ordin în RNPM, începând de la completarea formularului de aviz de înscriere până la transmiterea către solicitant a avizului de înscriere în RNPM a biletului la ordin ce constituie dovada realizării condiției de punere în executare instituită de art. 4 alin. 3 din Legea nr. 297/2018, republicată.

Ce caracteristici trebuie să îndeplinească un bilet la ordin în RNPM

În cazul în care vrei să înscrii un bilet la ordin în RNPM, solicitarea trebuie adresată doar unuia dintre operatorii autorizați de către Ministerul Justiției - Autoritatea de Supraveghere a Registrului Național de Publicitate Mobiliară sau unui agent împuternicit de operator. Înscrierea în RNPM a unui bilet la ordin trebuie sa fie realizată dupa cum urmează: operatiunea de inregistrare a BILETULUI LA ORDIN/ CEC, in vederea declansarii procedurilor de executare silita se realizeaza prin inscrierea in Registru a unui aviz specific initial in baza unui FORMULAR DE AVIZ SPECIFIC INITIAL, Anexa nr. 26 la Ordinul Ministrului Justitiei nr. 3431/C din 19 august 2019 pentru aprobarea formularelor de avize de inscriere privind inregistrarile efectuate in Registrul National de Publicitate Mobiliara si a instructiunilor de completare a acestor formulare.Informațiile ce vor fi înscrise în Registru, pentru solicitarea de înregistrare în acest scop, sunt următoarele:

 • I. Date generale privind titlul executoriu supus publicității : Tip BILET LA ORDIN/CEC; Numar de înregistrare; Data înregistrării;
  • II. Destinatia înscrierii întotdeauna va fi ”Publicitatea titlurilor executorii constatate prin înscrisuri sub semnatură privată”;
   • III. Identificarea persoanelor părți în contract și calitatea părților: a) persoană juridică b) persoană fizică; calitatea partilor;
    • V. Descrierea succintă a obiectului titlului executoriu:
     • În urma efectuării înregistrării în RNPM a formularului de aviz specific inițial, completat cu informatiile/datele mai sus exemplificate, se genereaza un Aviz Specific - Aviz inițial document ce reprezintă dovada înregistrarii în RNPM a titlului executoriu (exemplificat in ANEXA nr. 1). Astfel se îndeplinește condiția prealabilă prevăzută la art. 4 alin. 3 din Legea nr. 297/2018, asa cum au fost modificate prin Legea nr. 196/2020.

Procedura de înscriere a unui bilet la ordin în RNPM

Indiferent dacă că ești persoană fizică sau juridică, metoda de înscriere a unui bilet la ordin în RNPM ți se poate părea dificilă. Din acest motiv, compania noastră vine în sprijinul persoanelor care au nevoie de asistență juridică și oferă consultanță pentru completarea formalitaților de înscriere în RNPM. Pentru a-ți ușura munca și a nu mai pierde timpul cu aceste formalități, Ad Regesta îți pune la dispoziție personal calificat pentru prestarea serviciilor specializate de înscriere a biletului la ordin în Registrul Național de Publicitate Mobiliară. Te vom îndruma la fiecare pas pe care trebuie să-l efectuezi atunci când soliciți înscrierea biletului la ordin și te vom ține la curent cu toate noutățile care intră în vigoare în ceea ce privește înscrierea biletului la ordin în RNPM.

Scapă de birocrație și apelează la operatori autorizați!

Ai nevoie de sprijinul nostru pentru înscrierea unui bilet la ordin în RNPM pentru a-l pune în executare silită? Echipa noastră îți stă la dispoziție și te va ajuta să-ți recuperezi banii care ți se cuvin. Ne poți contacta la numerele de telefon 0724371051, 0314260885 sau ne poți scrie pe adresa de e-mail rnpm@regesta.ro problema pe care o ai. Fiind operator autorizat de către Registrul Național de Publicitate Mobiliară, îți oferim soluții optime pentru rezolvarea problemelor juridice!